Σελίδες

28/6/11

Ο Πάγκαλος της Εύβοιας.



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πάγκαλος της Εύβοιας.

Η ανακοίνωση του κ. Μπουραντά σχετικά με την παρέμβαση πολιτών στο περιφερειακό συμβούλιο αποτελεί μνημείο δημοκρατικής συμπεριφοράς και πολιτικού ήθους.

Είναι στο πνεύμα της ρητορικής “Παγκάλου” και στοχοποιεί τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα δεινά του τόπου.

Εσείς λέει ήσαστε οι καθοδηγητές και οι οργανωτές της κινητοποίησης των αγανακτισμένων πολιτών που ματαιώσατε την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Κατανοητό διότι στην λογική του όλα καθοδηγούνται και ελέγχονται

Δεν περνά από το μυαλό του ότι οι πολίτες μπορεί να αποφασίζουν ελεύθερα και να αυτονομούνται.

Δεν έχει ακούσει για τα κινήματα που έχουν κατακλύσει τις πλατείες της χώρας , για τις γενικές συνελεύσεις που γίνονται εκεί με όρους άμεσης δημοκρατίας .

Υπάρχουν όμως κάποια ερωτήματα όμως κ. Μπουραντά που θα πρέπει να απαντήσετε .

Γιατί το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί όπως ισχυρίζεστε 600.000 πολίτες απέφυγε να συζητήσει και να αποφασίσει ψήφισμα καταδίκης του μεσοπρόθεσμου πλαισίου και του εφαρμοστικού νόμου –με ευθύνη της πλειοψηφίας δηλ. των περιφερειακών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ -την στιγμή που είναι καθολική πεποίθηση ότι αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας?

Την παραμονή μάλιστα της 48ωρης πανεργατικής απεργίας που προκυρήχθηκε από τΙς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Αλήθεια κ. Μπουραντά ποια είναι εν τέλει η θέση σας σχετικά με το μεσοπρόθεσμο υπέρ ? –όπως δηλώσατε στους πολίτες που σας ρωτούσαν στην αίθουσα η κατά?

Οσο για τα έργα που καθυστέρησαν δήθεν μέσα σε αυτά είναι και η «αμαρτωλή» γέφυρα του Διοικητηρίου που κόστισε πάνω από 1 εκ ευρώ στον Ευβοϊκό λαό και στέκεται εκεί ουσιαστικά άχρηστη?

Σχετικά με την πορεία ο καθένας κρίνεται και εσείς κ Μπουραντά μαζί με τους παρατρεχάμενους σας και συνοδοιπόρους σας , έχετε την μεγαλύτερη ευθύνη για την εξέλιξη του Νομού της Εύβοιας σε Νομό καθυστέρησης και πρωταθλητή στην ανεργία.

Για αυτό μην ψάχνετε αλλού παρακινητές για τον λαό που ξέρουν να κρίνουν, να αποφασίζουν και να δράττουν παρά μόνο στα έργα σας.

Το γραφείο Τύπου

Ακολουθεί η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Μπουραντά Αθ


Με ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς καταγγέλλει την κίνηση πολιτών να εισβάλλουν στην αίθουσα, όπου συνεδρίαζε το Π.Σ. σήμερα ως καθοδηγούμενη απο πρόσωπα που ήταν εκεί για να "ελέγξουν" την κατάσταση.... Συγκεκριμένα επισημαίνει:

Όπως είναι γνωστό, από 1η Ιανουαρίου 2011 λειτουργεί σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο νέος θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας, ο οποίος αντικατέστησε τις πέντε πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Εύβοιας.

Μετά από έξι (6)μήνες λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στην έδρα της Περιφέρειας στη Λαμία, αποφασίστηκε να γίνονται συνεδριάσεις και στις έδρες των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με πρώτη συνεδρίαση στη Χαλκίδα

Σκοπός των συνεδριάσεων εκτός των άλλων θεμάτων ήταν και η συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιφερειακή ενότητα.

Όμως μια μικρή ομάδα πολιτών είχε διαφορετική άποψη.
Στο όνομα της «άμεσης δημοκρατίας» των 25 ατόμων, θέλησαν να καθορίσουν τα θέματα που θα συζητηθούν, γνωρίζοντας προφανώς ότι το όργανο που εκπροσωπεί τις 600.000 κατοίκους, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τις ίδιες αντιδημοκρατικές μεθόδους που χρησιμοποίησε η μειοψηφία των 25 ατόμων.

Όπως αποδεικνύεται, χωρίς αμφιβολία, όλα ήταν προγραμματισμένα, από τους καθοδηγητές που βρίσκονταν στο χώρο για να ελέγχουν την κατάσταση.

Η απουσία των δυο περιφερειακών συμβούλων που προέρχονται από τη λεγόμενη «ανανεωτική αριστερά» δεν ήταν τυχαία.

Είχαν γνώση για τους σχεδιασμούς και προτίμησαν να απουσιάσουν, προφανώς για να μην υποχρεωθούν να πάρουν θέση.

Πρόκειται για τον πολιτικό χώρο, στελέχη του οποίου καθυστέρησαν χωρίς λόγο, δυο ολόκληρα χρόνια την κατασκευή του κτηρίου που σήμερα ανήκει στην περιφέρεια και η καθυστέρηση στοίχισε επί πλέον 1,5 εκ. ευρώ στους Ευβοείς πολίτες.

Είναι οι ίδιοι που συνηθίζουν να λειτουργούν μόνιμα αρνητικά σε κάθε θετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται στον τόπο.

Δεν τους είδαμε σε καμιά κινητοποίηση που έκαναν οι φορείς του τόπου και οι πολίτες, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Εύβοιας.

Αυτοί είναι οι «σωτήρες» της άμεσης δημοκρατίας των 25.

Αποφασίζουν μόνοι τους, πριν απ’όλους, για όλους και όλοι οι άλλοι έχουν μόνο μια επιλογή.

Να συμφωνήσουν με την άποψή τους.

Αν δεν συμφωνήσουν είναι προδότες και άλλα πολλά.

Τέτοιες ενέργειες, δυστυχώς θυμίζουν άλλες εποχές, που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.