Σελίδες

19/6/11

Εκλογές τώρα για να εκφραστεί η λαική βούληση



Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Στερεάς Ελλάδας



Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν τον κοινό φόβο του δικομματισμού, της τρόικας και της εγχώριας διαπλοκής απέναντι στη διαφαινόμενη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος.

Η σημερινή εικόνα του αυτοαναιρούμενου πρωθυπουργού και τις απέλπιδες τακτικές κινήσεις κομματικής συσπείρωσης αποτελεί απτή απόδειξη της κατάρρευσης του ίδιου και της κυβέρνησης του κάτω από το βάρος της αποτυχημένης πολιτικής του μνημονίου.
Την ίδια στιγμή, κοινή πεποίθηση είναι ότι κυβέρνηση και ΝΔ βράζουν στο ίδιο καζάνι.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές στους δρόμους και στις πλατείες ζητούν ξεκάθαρα δημοκρατία και άμεση απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων.
Δεν ζητούν ο δικομματισμός, από χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα εναλλαγής στην εξουσία, να μετατραπεί σε ενιαία κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο.
Δεν ζητούν αλλαγή προσώπων με ταυτόχρονη είσοδο τεχνοκρατών εκπροσώπων των τραπεζών και των δανειστών που θα εφαρμόσουν το μνημόνιο.
Όταν ο λαός είναι στο προσκήνιο, δεν παρακάμπτεται. Καθορίζει τις εξελίξεις.
Οποιαδήποτε, κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας, που στόχο θα έχει να προστατεύσει το μνημόνιο και το επικείμενο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, θα αποτελεί ωμή δημοκρατική εκτροπή.
Η αθρόα προσέλευση χιλιάδων εργαζόμενων, νέων, ανέργων και συνταξιούχων στις συγκεντρώσεις και τις λαϊκές συνελεύσεις στις πλατείες, δημιουργεί ένα νέο δημόσιο χώρο που συγκροτείται ως απάντηση στο πραγματικό έλλειμα δημοκρατίας που υπάρχει στο σημερινό πολιτικό σύστημα.
Είναι ένα κίνημα αυτόνομο, ελπιδοφόρο, μια εκδήλωση της λαϊκής αγανάκτησης, που μπορεί να καταστήσει την κοινωνία και τον κόσμο, πρωταγωνιστικό παράγοντα στις προσεχείς εξελίξεις.
Οι δυνάμεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς μετέχουμε ως πολίτες προσπαθώντας να ακούσουμε και να μάθουμε, μετέχουμε ενώνοντας τη φωνή μας με τους χιλιάδες αγανακτισμένους σε κάθε πλατεία της χώρας.
Ταυτόχρονα, αναπτύσσονται κινήματα αντίστασης του παραδοσιακού συνδικαλιστικού κινήματος σε διάφορους τομείς (Δήμους, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ).
Ο χώρος της εργασιακής επισφάλειας, όπου η κατάργηση κάθε προστασίας για την εργασία, δημιουργεί πια ασφυκτικές καταστάσεις.
Ο χώρος της υγείας και της παιδείας, που καταστρέφονται ολοκληρωτικά που με τους αγώνες τους επιδιώκουν να ανατρέψουν την καταστροφική κυβερνητική πολιτική.
Μετέχουμε σε όλους τους αγώνες.
Τους στηρίζουμε και τους ενισχύουμε.
Διατυπώνουμε την δική μας άποψη και ακούμε τις απόψεις άλλων.
Συμβάλλουμε στις μαζικές διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί.
Νοιώθουμε και είμαστε κομμάτι αυτού του πολύμορφου κοινωνικού κινήματος, με τη δική μας συμβολή, αλλά με σεβασμό στους κανόνες και στην πολυμορφία του.
Καταθέτουμε τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας και το αγωνιστικό μας παράδειγμα.
Η Aνανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δε στηρίζει το πολιτικό σύστημα και δε διαιωνίζει την εκμετάλλευση όπως νεόκοπα και ανιστόρητα κάποιοι προσπαθούν να πουν προσφέροντας επί της ουσίας άφεση αμαρτιών στο δικομματισμό και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Καταλύτης για τις σημερινές και αυριανές πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις αναδεικνύεται ο ίδιος ο λαός, που με τις ειρηνικές και μαζικές κινητοποιήσεις του διεκδικεί πραγματική δημοκρατία, διεκδικεί την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων.
Προειδοποιούμε, τις ηγεσίες των κομμάτων εξουσίας, των κομμάτων του μνημονίου να μην περιφρονήσουν το λαό, γιατί πολύ σύντομα θα τον βρουν μπροστά τους.
Μόνη επιλογή δημοκρατίας είναι η προσφυγή στις κάλπες.
Μόνη προοπτική σωτηρίας η ριζική αλλαγή συσχετισμών, η ήττα του δικομματισμού και των κομμάτων του μνημονίου και η δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με επίκεντρο τις δυνάμεις της αριστεράς που θα απεμπλέξει τη χώρα από το μνημόνιο της χρεοκοπίας