Σελίδες

22/3/11

Ο ΓΡΑΦΙΚΌΣ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΕΥΤΡΑΦΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΙΑ ΤΟΥ Ή ΜΙΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ο ΓΡΑΦΙΚΌΣ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΕΥΤΡΑΦΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΙΑ ΤΟΥ Ή ΜΙΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ?

Χαλκίδα 22 Μάρτη 2011

Τα φασιστικού τύπου «παραληρήματα» του Θ. Πάγκαλου, αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ούτε σε τυχαίο χρόνο γίνονται, ούτε τυχαίο περιεχόμενο έχουν. Ούτε είναι τυχαία, επίσης, η κάλυψη που του παρέχει ο Γ. Παπανδρέου.

Προφανώς και δεν πρόκειται για ένα γραφικό πολιτικό με εμμονές απέναντι σε ένα συγκεκριμένο κόμμα και πολιτικό χώρο. Ο Θ. Πάγκαλος, τελεί σε «διατεταγμένη υπηρεσία», στα πλαίσια του συνολικού κυβερνητικού σχεδιασμού για την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος για την ίδια. Εξάλλου, η καλύτερη άμυνα, ανέκαθεν ήταν η επίθεση. Επίσης έχει μακρά πείρα στις «δύσκολες» καταστάσεις (θυμήσου υπόθεση παράδοσης Οτσαλάν) για να «ξελασπώνει» την εκάστοτε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Η διαρκής στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ως «υπεύθυνου» και «υποκινητή» των συνεχόμενων κρουσμάτων αποδοκιμασίας κυβερνητικών στελεχών αλλά και άλλων μορφών αντίδρασης από οργισμένους πολίτες ,που έχουν αποδειχτεί όλα ψευδή ως προς την συμμετοχή υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ , μάλλον πρόκειται για μια γκεμπελικής έμπνευσης μεθόδευση, συνειδητής διαστρέβλωσης της αλήθειας, έτσι ώστε μέσα από την καθημερινή λασπολογία και τις ύβρεις (λέγε, λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει) να στιγματιστεί ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος.
Μια στοχοποίηση η οποία εντείνεται και αυξάνεται όσο αυξάνεται ο φόβος και η ανησυχία της κυβέρνησης απέναντι στις ογκούμενες λαϊκές εκδηλώσεις οργής.


Σε μια περίοδο ισοπέδωσης και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, όπου τα συντηρητικά αντανακλαστικά οξύνονται παράλληλα με το φόβο και την ανασφάλεια για το μέλλον, αλλά και που πρέπει να κατασταλεί κάθε μορφής αντίδραση στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, κάποιος «πρέπει» να αναδειχθεί ως «επικίνδυνος» για τη διασάλευση της τάξης και της κανονικότητας.


Στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς υπεύθυνους για την οικονομική και κοινωνικής εξαθλίωση των πολιτών.


Παράλληλα, όμως, στόχος είναι η συλλογική ενοχοποίηση της Αριστεράς, ως πολιτικού χώρου που έρχεται σε αντίθεση με το κυρίαρχο σύστημα. Πρακτική η οποία θυμίζει, επίσης, την - όχι και τόσο μακρινή - ιστορική περίοδο κατάλυσης της δημοκρατίας στη χώρα μας. Ετοιμάζεται έτσι το έδαφος για τις νέες, συναινετικές στο σύστημα, συμμαχίες οι οποίες επιδιώκουν να οδηγήσουν στο περιθώριο την Αριστερά.


Η Αριστερά, όμως, γνωρίζει καλά αυτού του είδους τις επιθέσεις. Ήταν και είναι αντίθετη σε κάθε μορφή τραμπουκισμού και υβριστών. Και σε αυτούς που επιτέθηκαν στον κ. Πάγκαλο με βίαιο τρόπο, αλλά και στον ίδιο τον Θ. Πάγκαλο, ο οποίος σε διατεταγμένη υπηρεσία επιτίθεται στην Αριστερά και φαίνεται να – δείχνει ότι - δεν καταλαβαίνει το κακό που κάνει η κυβέρνηση του με την πολιτική της στους πολίτες της χώρας.

Ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να εκφράζεται μέσα από τραμπουκισμούς , αλλά αυτό το «ποτάμι» της οργής που δυναμώνει και πολλές φορές δεν εχει προσανατολισμό , να καταφέρει μέσα από ριζοσπαστικές πολιτικές της και δημιουργώντας κοινωνικές συμμαχίες ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται να το μετατρέψει σε «ποτάμι» του αγώνα για την αλλαγή αυτής της πολιτικής προς όφελος της κοινωνίας και όχι των μεγάλων συμφερόντων και της ολιγαρχίας που είναι οι πολιτικές που εχουν πραγματοποιηθεί εως τώρα και εχουν φέρει τους πολίτες σε αυτήν την κατάσταση.

Βέβαια και η Αριστερά πρέπει να γίνει το «κανάλι» που θα οδηγεί αυτό

το «ποτάμι» και αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο μέσα από την ενότητα της στην δράση ,δηλαδή συνεργασία στην δράση από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ εώς την Αριστερά της Αριστεράς, όπως μπόρεσε και το πέτυχε παλιότερα δημιουργώντας το Ε.Α.Μ. που μεγαλούργησε απέναντι στον κοινό εχθρό.

Ρουμελιωτάκης Θοδωρής

Γραμματέας Πολιτικής Κίνησης Χαλκίδας του Συνασπισμού της Αριστεράς

και μέλος της κίνησης υπεράσπισης δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ