Σελίδες

16/3/11

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Πριν 2 χρόνια περίπου όλη η σχολική κοινότητα (σύλλογοι καθηγητών, γονέων και μαθητικές κοινότητες ) του σχολικού συγκροτήματος του <ΒΟΥΡΚΟΥ> ζητήσαμε δημόσια απο τον δήμο Χαλκίδας, την Νομαρχία, την κυβέρνηση να ασχοληθούν με την κατάσταση του κτιρίου που έχει εμφανή προβλήματα με ταυτόχρονη δημοσιοποίηση φωτογραφικών σημείων που τα αποδείκνυαν. Νομαρχία και ΟΣΚ δεν ενοχλήθηκαν καθόλου. Ο Δήμος Χαλκίδας έδειξε ενδιαφέρον και βρήκε μία μελετητική ομάδα η οποία ανέλαβε να ελέγξει την κατάσταση του κτιρίου. Σημειωτέον ότι ο δήμος ασχολήθηκε με «ξένα κόλλυβα» δηλαδή το κόστος των 48000 € για την μελέτη να την πληρώσει η σχολική επιτροπή των ΕΠΑΛ από την επιχορήγηση της, την οποία και πλήρωσε σε δύο διαδοχικές χρονιές, με αποτέλεσμα να λείψουν χρήματα απο τα λειτουργικά έξοδα του συγκροτήματος ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι περικοπές έχουν φτάσει στο 40% Όλο αυτό το διάστημα η μελέτη, από τον Φλεβάρη του προηγούμενου χρόνου, βρίσκεται στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και κανένας δεν ασχολήθηκε με αυτή. Στα αντίγραφα της μελέτης που έχουμε στο σχολείο μαςΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ.. Στις επανειλλημένες οχλήσεις στον δήμαρχο και απο την ΕΛΜΕ, αλλά και απο αντιπροσωπίες καθηγητών του συγκροτήματος υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης, καλλιέργειας προσδοκιών όπως ένταξη στο ΕΣΠΑ, αλλά εντέλει δύο χρόνια μετά κανένας από τους υπευθύνους δεν έχει ενδιαφερθεί για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Δε μας ενδιαφέρει τι κάνει το μελετητικό γραφείο το οποίο σημειωτέον πήρε όλο το αντίτιμο της πληρωμής του, πιστεύω όμως ότι έχει υποχρέωση και αυτό, αλλά περισσότερο οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να μας ενημερώσουν για την κατάσταση του κτιρίου και να προτείνουν τι πρέπει να γίνει για την αποκατάσταση του.

Ζητάμε απο τον Δήμαρχο Χαλκίδας να ασχοληθεί με το θέμα ως υπεύθυνος για την συντήρηση του κτιρίου και ως υπόλογος της συγκάλυψης αυτής της υπόθεσης.

Πληρώθηκε η μελέτη 48000 € για να παραμένει στα συρτάρια του κ. Μπάνου? Και αναφέρουμε τον προϊστάμενο της πολεοδομίας του Δήμου, γιατι παρότι δεν έχει κάνει τίποτα ως τώρα ,μας υπέδειξε τις ευθύνες μας γιατί δεν κάναμε εμείς στατική μελέτη!!

Καλούμε τον ΟΣΚ αλλά και το υπουργείο παιδείας που το πρώτο μέλημα του κατά τις διακηρύξεις του λέει ότι είναι ο «μαθητής» να ασχοληθούν με το πρόβλημα, εκτός αν το σχολείο αυτό θεωρούν ότι στεγάζει μαθητές «δεύτερης» κατηγορίας. Η αιρετή περιφέρεια άραγε θα ασχοληθεί με το θέμα? Πιστεύουμε ότι ορθώς όλοι ασχολήθηκαν με το κτιριακό του 1ου Γυμνασίουκαι των3ου-6ου Γυμνασίων . Ας ασχοληθούν όμως και με το κτίριο που στεγάζει 6 σχολικές μονάδες και κοντά στις 2000 χιλιάδες μαθητές και καθηγητές

ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!!.

Οι σύλλογοι καθηγητών των

1ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

2ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΠΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ