Σελίδες

2/6/10

Απολύσεις στην ΣΕΛΜΑΝ




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Χαλκίδα 2/6/2010

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ν. Ευβοίας καταδικάζει με οργή την απόφαση της επιχείρησης ΣΕΛΜΑΝ που προχώρησε στην απόλυση δεκαοκτώ εργαζομένων και απειλεί με νέο προγκρόμ, σπέρνοντας τον τρόμο στο προσωπικό του εργοστασίου.
Οι ενέργειες αυτές δεν στρέφονται μόνον κατά των απολυμένων και των οικογενειών τους , χτυπούν σκληρά το δικαίωμα στην δουλειά και στην ζωή, χτυπούν την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.
Οι καπιταλιστές μεταφέρουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν στις πλάτες των εργαζομένων και επιχειρούν να κερδίσουν απ΄ αυτήν.
Παίζουν με την κάλυψη της κυβέρνησης το παιχνίδι της οικονομικής εξαθλίωσης και της ψυχολογικής εξόντωσης στοχεύοντας στην παραίτηση από κάθε αντίσταση.
Κυβερνήτες και κεφάλαιο καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας μέσα στα εργοστάσια αφού ροκάνισαν καλά – καλά από κοινού τα αναπτυξιακά προγράμματα, τα προγράμματα απασχόλησης, τα κεφάλαια του ειδικού λογαριασμού Λ.Α.Ε.Κ.( χρήματα από τις εισφορές των μισθωτών), τα τεράστια ποσά των κοινοτικών πλαισίων στήριξης και τόσα άλλα.
Συνάδελφοι
Είναι η ώρα της έκφρασης της πιο μαχητικής αλληλεγγύης στους απολυμένους συναδέλφους μας της ΣΕΛΜΑΝ.
Όλοι αύριο Πέμπτη 3 Ιουνίου στις 10 το πρωί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον χώρο του εργοστασίου ΣΕΛΜΑΝ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΜΑΝ, ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η ΕΥΒΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ