Σελίδες

15/10/09

Συνεδριαση Νομ. Επιτροπής Ευβοιας του Συνασπισμου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκίδα 14/10/09

Συνεδρίασε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού της Αριστεράς όπου ασχολήθηκε αρχικά με την εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και διαπίστωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια σκληρή μάχη υπό δυσμενείς συνθήκες.

Συνθήκες που δημιουργήθηκαν τόσο από τη συντονισμένη επίθεση αντίπαλων πολιτικών δυνάμεων όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όσο και από δικά μας λάθη και παραλείψεις, ιδιαίτερα μετά από την κακή διαχείριση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και τα όσα απαράδεκτα ακολούθησαν.
Ο ΣΥΝ συνέβαλλε αποφασιστικά ώστε η εκλογική μάχη να δοθεί με ενωμένο και αποφασιστικό τρόπο. Στηριγμένοι στις συνεδριακές αποφάσεις βρήκαμε τρόπους για να ξεπεραστούν καταστάσεις που φαίνονταν αδιέξοδες, δώσαμε τον αγωνιστικό τόνο στις καθολικές προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ, μοχθήσαμε για να ξεπεραστούν δυσκολίες.
Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι θετικό. Δεν συνιστά νίκη, αλλά δείχνει ότι ο χώρος της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς είναι εδώ, και όχι μόνο αντέχει, αλλά δημιουργεί τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις ώστε να αναδιαμορφωθεί το πολιτικό τοπίο σε βάρος του δικομματισμού.
Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι αναγκαίες αντιστάσεις αλλά και η ανατροπή των συντηρητικών σχεδίων απαιτούν όχι μόνο την κοινή ενωτική δράση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κεντρικό του στόχο, αλλά και ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο και το αντίστοιχο πρόγραμμα για τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, για την αλλαγή της κοινωνίας.
Επίσης συζητήθηκε η μελλοντική δράση της οργάνωσης σε τοπικό επίπεδο όπου θα σταθεί στην άσκηση αριστερής προγραμματικής αντιπολίτευσης και σε ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας.
Ακόμη αποφασίστηκε η άμεση σύγκληση των Πολιτικών Κινήσεων του Νομού
για να εκτιμήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα και να τα μεταφέρουν στην Νομαρχιακή Επιτροπή που με την σειρά της θα τα μεταφέρει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 24 και 25/10/09.
Το γραφείο Τύπου