Σελίδες

14/2/12

Στις σημερινές συνθήκες ο ρόλος της αριστεράς, ως εναλλακτικής λύσης στο σκηνικό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας,έχει γίνει καθοριστικός



14/02/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού, που συμμετείχαν στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έγιναν ποτέ στη χώρα. Η κοσμοσυρροή, οι γεμάτοι δρόμοι και πλατείες, η λαοθάλασσα της πλατείας Συντάγματος ήταν αυτά που έσπασαν το κλίμα της απίστευτης κυβερνητικής κινδυνολογίας, που άσκησαν τη μέγιστη πολιτική πίεση και άλλαξαν εντελώς τη ροή των εξελίξεων. Το κίνημα έστειλε σαφές μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, η οποία βλέπει ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς και συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου βγαίνει από αυτή τη διαδικασία εξαιρετικά αποδυναμωμένη πολιτικά και ηθικά. Επιβεβαιώνεται ότι είναι ένας δοτός πρωθυπουργός, σε μια κυβέρνηση που κλονίζεται, με μια Βουλή που είναι σε πλήρη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση. Το νέο μνημόνιο έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων και θα συναντά σε κάθε απόπειρα υλοποίησής του την οργανωμένη και αποφασιστική αντίδραση του λαού.

Ο αγώνας του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας δεν τελείωσε με τη ψήφιση του νόμου. Αντίθετα, τώρα που το πολιτικό σύστημα κλονίζεται πρέπει να ενταθεί η πάλη. Η εξέγερση του λαού είναι αυτή που θα επιβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, που θα ακυρώσει στον τύπο και στην πράξη τα μνημόνια, που θα ανοίξει το δρόμο για να μιλήσει ο λαός με τη ψήφο του.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη νεολαία, να βγουν πάλι στους δρόμους, να ξεσηκωθούν να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς και κατοικίας. Καλούμε τους μαζικούς φορείς να κινητοποιηθούν, να δημιουργήσουν μεγάλα αγωνιστικά γεγονότα με κεντρικό μήνυμα: Να φύγουν αυτοί και η πολιτική τους. Ή αυτοί ή εμείς!

Στις σημερινές συνθήκες ο ρόλος της αριστεράς, ως εναλλακτικής λύσης στο σκηνικό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, στο σκηνικό εξαθλίωσης, που στήνει το αστικό πολιτικό σύστημα, έχει γίνει καθοριστικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρινόμενος σε αυτή την ανάγκη έχει προβάλει την ιδέα της συμπαράταξης όλων των δυνάμεων της αριστεράς, αλλά και όσων έχουν διαχωρίσει με σαφήνεια και συνέπεια τη θέση τους από την πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων, από την πολιτική της μεταλλαγμένης νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας. Θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να ανατραπούν: ο κατήφορος, η εξάρτηση, ο βραχνάς του χρέους και οι σκληρές ταξικές πολιτικές που έχουν γονατίσει την κοινωνία και έχουν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και οικογένειες στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

To Γραφείο Τύπου