Σελίδες

16/9/10

Καταγγελία για την έγκριση της κάυσης RDF απο Ναμαρχία Εύβοιας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εύβοια 15/9/10

Ο τομεας περιβαλλοντος της Νομαρχιακης επιτροπης Ευβοιας του ΣΥΝ ,συντασσεται με την συντονιστικη επιτροπη μαζικων φορεων Αλιβεριου και καταγγελει στον Ευβοικο λαο την παρανομη εγκριση της Νομαρχιας για την καυση των σκουπιδιων της Αθηνας (RDF) στο Μηλακι Αλιβεριου, στις εγκαταστασεις της ΑΓΕΤ Ηρακλης ,συμφεροντων της πολυεθνικης Lafarge.
Καταγγελει συγκεκριμενα τον Νομαρχη κ Αθ.Μπουραντα και τον αντινομαρχη κ.Γ.Αλεξιου που παρανομως,παρα τις ομοφωνες αντιθετες αποφασεις του Νομαρχιακου Συμβουλιου,προεβησαν στην καταπτυστη αυτη αποφαση.
Δηλωνουμε ευθαρσως,οπως και στο προσφατο παρελθον καναμε ,οτι θα αντισταθουμε με ολες μας τις δυναμεις και μαζι με τα περιβαλλοντικα κινηματα της περιοχης ,για να αποτρεψουμε αυτη την επαισχυντη αποφαση.
Η εγχωρηση κυριαρχικων μας δικαιωματων σε ξενα συμφεροντα, που επιβαλλει η τροικα με το μνημονιο στην χωρα μας,και ακολουθει πιστα σαν εντολοδοχος η κυβερνηση,μαζι με την εγχωρηση του δικαιωματος στην ζωη και οχι στον θανατο απο την ατμοσφαιρικη ρυπανση ,δεν θα περασει.


ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ