Σελίδες

26/9/10

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
«ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ »


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΑΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

Με αφορμή την άρνηση του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας» να πραγματοποιηθεί «ανιχνευτική συζήτηση από κοινού συνάντησης και συμφωνίας επί των προϋποθέσεων δημιουργίας κοινού εκλογικού εγχειρήματος», «συνάντησης και συμπόρευσης των δύο υπαρκτών οργανωτικών συλλογικοτήτων του πολιτικού μας χώρου, σε ένα ψηφοδέλτιο», όπως είχε προτείνει με ανοιχτή του επιστολή, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ » Nίκος Στουπής δήλωσε:
«Απευθύναμε την επιστολή μας σε Αριστερούς Ενεργούς Πολίτες, μιλώντας για την Αριστερή Πολιτική, που οφείλει να ακολουθήσει η Αριστερά στην πολιτική μάχη των Περιφερειακών Εκλογών. Προφανώς και είναι δικαίωμα του καθένα ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός του, που από όλους μας οφείλει να γίνεται σεβαστός, και η άρνηση στην πρότασή μας. Άλλωστε όλοι μας κρινόμαστε και τελικά θα κριθούμε κυρίαρχα από τον λαό.
Όσον μας αφορά :
1. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να επιμείνουμε στη συγκρότηση ενός δυναμικού μετώπου ενάντια στις επιπτώσεις εφαρμογής του μνημόνιου, που θα συσπειρώνει τις δυνάμεις της αριστεράς, της οικολογίας, και δυνάμεις από τους χώρους των κοινωνικών κινημάτων, θα συναντάται με δυνάμεις που απελευθερώνονται από τον δικομματισμό και θα ωριμάζει τις προϋποθέσεις για “μια αριστερή προοδευτική στροφή στα πράγματα του τόπου προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων” .
2. Μέχρι και την τελευταία στιγμή συγκρότησης των ψηφοδελτίων θα επιμένουμε στην ανάγκη συγκρότησης ενός Αριστερού Ψηφοδελτίου στην βάση των συγκεκριμένων πολιτικών αρχών και δεσμεύσεων που πρεσβεύουμε και προβάλλαμε. Οι Θέσεις θα είναι ανοιχτές, ιδιαίτερα για εκείνους τους Πολίτες που πρωτοστάτησαν ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα στα περιβαλλοντικά κινήματα και στα κινήματα υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων.
3. Στους αγώνες που έρχονται, και αναμένεται να είναι σκληροί, απέναντι στον κοινό πραγματικό «εχθρό», με υπομονή και επιμονή, θα εξακολουθήσουμε να επιζητούμε κοινή συναγωνιστική και προγραμματική πορεία, με όλους και όσους μπορούμε»
4. Με αποφασιστικότητα προχωράμε στην οργάνωση της προεκλογικής μας δουλειάς. Κοιτάμε μπροστά υπερασπιζόμενοι την Ενότητα της Αριστεράς από όλα όσα μπορούν να την φθείρουν, να την διαιρέσουν, να την αδυνατίσουν, κλείνοντας εδώ την όποια δημόσια αντιπαράθεση για το θέμα, απλώνοντας συναγωνιστικό χέρι. Γιατί η υπόθεση της Αριστεράς προηγείται πάνω από όλα .

Χαλκίδα
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010
Το γραφείο Τύπου