Σελίδες

12/7/10

Τι είναι και γιατί φτιάχτηκε η κίνηση του ΓΝΧ κατά των νέων μέτρων και υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του πολίτη

Τι είναι και γιατί φτιάχτηκε η κίνηση του ΓΝΧ κατά των νέων μέτρων και υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του πολίτη



Η κρίση στην Ελλάδα μόλις άρχισε και ενώ έχει χαρακτηριστικά σαν κρίση που συνδέεται και με την παθογένεια της Ελληνικής οικονομίας αλλά και του πολιτικού συστήματος και της Ελληνικής κοινωνίας ας μην ξεχνάμε ότι ξέσπασε σε μια εποχή νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και κυριαρχίας, με κυρίαρχες τις αγορές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, με τους κερδοσκόπους να καραδοκούν, το χρηματιστήριο να είναι ο καθρέπτης της οικονομίας κ.λ.π.

Τα μέτρα και αυτά που πάρθηκαν αλλά και αυτά που θα παρθούν στο μέλλον ξανά και ξανά βρίσκουν χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους και το λαό γεμάτο οργή και θυμό.

Η κίνηση έχει στόχο να κινητοποιήσει εργαζόμενους και πολίτες ότι οποίοι εργαζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα συνδικαλιστικά όργανα ή να ενισχύουν με τις απόψεις τους αυτούς που ήδη δίνουν αγώνα από θέσεις εκλεγμένων οργάνων.

Η κίνηση δεν υποκαθιστά τα σημεία και τους συλλόγους. Όλοι μας εμείς που είμαστε φίλοι της κίνησης συμμετέχουμε στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων και των συλλόγων, εφόσον μας δίνεται η δυνατότητα αυτή.

Οι ομάδες πρωτοβουλίας, οι κινήσεις πολιτών και εργαζομένων δεν παύει να συγκροτούν συγκεντρωμένες φωνές χωρίς κομματικές παρωπίδες που σε μια υγιή δημοκρατία έχουν το δικό τους ρόλο, το ρόλο του ενεργού πολίτη. Δεν έχουν στόχο (οι ομάδες πρωτοβουλίας και οι κινήσεις) να αλλάξουν τον κόσμο.

Η συμμετοχή όλων μας στην κίνηση των εργαζομένων του Γ.Ν.Ν. Χαλκίδας έχει να κάνει με την αγωνία μας για την αντίσταση στην βαρβαρότητα της κυβερνητικής πολιτικής που γυρίζει τους εργαζόμενους στον προηγούμενο αιώνα και (όπως είπαμε) δεν σημαίνει ότι υπονομεύουμε οποιοδήποτε κλαδικό σωματείο.

Η κίνηση εκφράζει τις ανησυχίες και τους φόβους μας ακριβώς για αυτό που λέει το κείμενο της ομάδας πρωτοβουλίας για τις αποφάσεις που θα παρθούν για εμάς χωρίς εμάς. Επειδή τα προβλήματα είναι πολλά και θα γίνουν περισσότερα με την νέα οικονομική πραγματικότητα. Επειδή δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι. Επειδή η ζύμωση ιδεών και η ανταλλαγή απόψεων θα ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στις αποφάσεις και η εξαθλίωση και η ανυποληψία χτυπούν τη πόρτα της χώρας μας, ελάτε όλοι μαζί να απαιτήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας δώσουν πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και θα διαμορφώσουν τις ικανές συνθήκες για σωστή παροχή υγείας στον πολίτη.


Υ.Γ. Το κείμενο αυτό αποτελεί και απάντηση για το ρόλο της κίνησης προς κάθε κατεύθυνση.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Της κίνησης του Γ.Ν.Ν. Χαλκίδας κατά των νέων μέτρων και υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του πολίτη.