Σελίδες

14/8/09

Την άμεση απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του τελευταίου κρατούμενου του Δεκεμβρίου

Την άμεση απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑΕπιστολή Περ. Κοροβέση στο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Την άμεση απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, του τελευταίου συλληφθέντα των γεγονότων του Δεκεμβρίου που εξακολουθεί να κρατείται, ζητά με επιστολή του προς τον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, Αθ. Ανδρεουλάκο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης.
Όπως τονίζει ο Περικλής Κοροβέσης η κατάσταση της υγείας του Θοδωρή Ηλιόπουλου χαρακτηρίζεται κρίσιμη από τους γιατρούς, μετά και την 35η ημέρα απεργίας πείνας που πραγματοποιεί.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι ο Θοδωρής Ηλιόπουλος ξεκίνησε απεργία πείνας την Παρασκευή 10 Ιουλίου, μετά την κοινοποίηση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης του για άλλους 6 μήνες (δηλαδή συνολικά 12), παρά το γεγονός ότι είναι γνωστής διαμονής και με λευκό ποινικό μητρώο και ενώ όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες από τα γεγονότα του Δεκέμβρη, με ίδιες ή και άλλες κατηγορίες, έχουν όλοι αποφυλακιστεί.

"Αυτό αποτελεί διαφορετική μεταχείριση του Θ. Ηλιόπουλου, σε σχέση με όλους τους άλλους συλληφθέντες της ιδίας περιόδου, αλλά και σε σχέση με τα γενικώς ισχύοντα και προβλεπόμενα στην δικονομία και καταστρατήγηση του τεκμηρίου αθωότητας εις βάρος ενός ανθρώπου που ακόμα δεν έχει δικαστεί.", υπογραμμίζει ο Περικλής Κοροβέσης και σημειώνει πως η ζωή του διατρέχει κίνδυνο.

Επικαλείται και την γνωμάτευση των γιατρών της 10ης Αυγούστου στην οποία τονίζεται: «… ο Θ. Ηλιόπουλος έχει χάσει σχεδόν το 18% του σωματικού του βάρους με αποτέλεσμα να σημειώνονται επιπλοκές σε πολλαπλά συστήματα (καρδιοαγγειακό, μυϊκό, κεντρικό νευρικό, ηλεκτρολυτικές διαταραχές) που θέτουν τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο!».

"Όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει οι γιατροί του, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος έπρεπε πολύ καιρό τώρα να βρίσκεται σε χώρο αυξημένης ιατρικής παρακολούθησης. Η βεβιασμένη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών χθες, έπειτα από 34 ημέρες απεργίας πείνας (!), δεν συνεπάγεται μέγιστη ιατρική φροντίδα απέναντι σε έναν ασθενή που η υγεία του, σοβαρά κλονισμένη πια, επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα με τη ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.", επισημαίνει ο Περικλής Κοροβέσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η παρακολούθηση της υγείας του Θοδωρή Ηλιόπουλου απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο που να διαθέτει τις τεχνικές προδιαγραφές, υπό τη στενή παρακολούθηση έμπειρης ιατρικής ομάδας, προϋποθέσεις που δεν πληροί ένα νοσοκομείο φυλακής, όπως των Φυλακών Κορυδαλλού.