Σελίδες

25/8/08

ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΝΤΟΠΙΝΚ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Χαλκίδα 21/8/2008
Μεγάλη η ευθύνη του δικομματισμού, των ομοσπονδιών και των κυκλωμάτων ντόπινγκ για τον διασυρμό της χώρας μας και στους Ολυμπιακούς 2008
Η πανθομολογούμενη ύπαρξη και δράση κυκλωμάτων προώθησης αναβολικών στην χώρα μας προκάλεσε την παρέμβαση ακόμα και αυτής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, του γνήσιου εκφραστή των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών. Οι υποδείξεις της προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ, αποτελούν πολιτικό Βατερλό για το δικομματισμό στο τομέα του αθλητισμού.
Διότι ενώ μετά από τα σκάνδαλα του 2004, υπήρξε η ευκαιρία κάθαρσης και αλλαγής πλεύσης στον υψηλό αθλητισμό, ΚΑΙ η τωρινή κυβέρνηση υιοθέτησε τη λογική του εθνικιστικού – μικροπολιτικού κέρδους από τα μετάλλια. Παρά την σωρεία μεγαλόσχημων δηλώσεων πριν από μερικούς μήνες, ανέστειλε τη λήψη μέτρων, δίνοντας το σύνθημα της αποθράσυνσης των γνωστών κυκλωμάτων του ντόπινγκ, αλλά και του συνεχιζόμενου διεθνούς διασυρμού της χώρας.
Ο ΣΥΝ, έχοντας τοποθετηθεί εδώ και χρόνια (κι εντελώς πρόσφατα στη σχετική με τους αρσιβαρίστες συζήτηση στη Βουλή), έχει καταθέσει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων ενάντια στο ντόπινγκ.
Επίσης τεράστιες είναι και οι ευθύνες των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών (ΣΕΓΑΣ, Άρση Βαρών κλπ). Άσχετα αν τώρα σπεύδουν να αποκηρύξουν τα δικά τους εκφυλισμένα δημιουργήματα, εδώ και είκοσι χρόνια έχουν υποθάλψει τα κυκλώματα μέσα στις ομοσπονδίες τους, δαπανώντας τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τις ομοσπονδίες για την αγορά και τη προώθηση απαγορευμένων ουσιών με ψεύτικα παραστατικά . Δηλώνουμε ότι επιτέλους αυτοί οι επαγγελματίες -παράγοντες πρέπει να πάνε σπίτι τους.
Ο ΣΥΝ χαιρετίζει τους εκατοντάδες αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους ολυμπιακούς αγώνες και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα τιμούν τα ιδανικά του αθλητισμού εκπροσωπώντας τη χώρα μας .
Ο ΣΥΝ επιμένει στις προτάσεις του και αγωνίζεται για ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο αθλητισμού, με επίκεντρο τον άνθρωπο, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας για υγεία και ποιότητα ζωής.
To Γραφείο Τύπου