Σελίδες

5/8/08

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο 2/8 σε μια από τις καλλίτερες συγκεντρώσεις της Αριστεράς τα τελευταία 20 χρόνια στη Λίμνη, που έγινε με αφορμή το κλείσιμο του 11ου εναλλακτικού camping της νεολαίας του ΣΥΝ στην Αγία Άννα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΣΥΝ με επικεφαλής το γραμματέα της Γιώργο Ακριώτη, αντιπροσωπεία της Π.Κ.Χ με επικεφαλής το γραμματέα της Βαγγέλη Αυλωνίτη, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Βλαχογεώργος, καθώς και παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της ευρύτερης περιοχής.

Πριν την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με το Δήμαρχο ο οποίος και του παρέδωσε υπόμνημα με τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου.

Την εκδήλωση άνοιξε καλωσορίζοντας το πρόεδρο του ΣΥΝ ο γραμματέας της Π.Κ.Λίμνης Αντώνης Σκούρας. Στη συνέχεια ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΝ Δημήτρης Τζανακόπουλος σε σύντομη ομιλία του τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η νεολαία, τις κατακτήσεις του νεολαιϊστικού κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης, την αγωνιστική διέξοδο που αποτελεί τη μόνη λύση απέναντι στη Σκύλα και τη Χάρυβδη του δικομματισμού, την ανάγκη συσπείρωσης και ενότητας των εργαζομένων εν όψει του δύσκολου φθινοπώρου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους νέους αλλά και πλατειά λαϊκά στρώματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ στην ομιλία του μεταξύ άλλων:
· Απότισε φόρο τιμής στους Λιμνιώτες και τις Λιμνιώτισσες που έπεσαν στους αγώνες του λαϊκού κινήματος και της εθνικής αντίστασης αλλά και στους απλούς ανθρώπους του μόχθου, της ΄ναυτωσύνης΄, και του πολιτισμού.
· Αφιέρωσε την ομιλία του στα προβλήματα, τα όνειρα και τους αγώνες της νεολαίας, η οποία μετά τη νίκη στο άρθρο 16, καλείται να αντιμετωπίσει από το ερχόμενο φθινόπωρο τις επιθέσεις του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα της και τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.

· Κατάγγειλε τις ενέργειες του κ Στυλιανίδη που από υπουργός παιδείας έχει μετατραπεί σε υπουργό των κολεγίων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην εκπαίδευση.
· Τόνισε τα πρώτα ελπιδοφόρα μηνύματα του αγώνα ενάντια στο λιθάνθρακα σε διάφορες περιοχές της χώρας και των κινητοποιήσεων για μια άλλη, προοδευτική ανάπτυξη προς όφελος του Λαού και της χώρας.
· Ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΝ για τη σύγχρονη εποχή, τονίζοντας ότι πια είμαστε όχι σε εποχή αλλαγών και τέλους των ιδεολογιών όπως προπαγάνδιζε αυτάρεσκα ο νεοφιλελευθερισμός από το 1990, αλλά σε αλλαγή εποχής, από τη παντοδυναμία και τις αυταπάτες του νεοφιλελευθερισμού στην ανάπτυξη των κινημάτων για τη προστασία του περιβάλλοντος, για μια νέα ποιότητα ζωής, για ανθρώπινα δικαιώματα, για ειρήνη και ευημερία των Λαών.
· Επισήμανε ότι τα υψηλά ποσοστά δημοσκοπήσεων για το ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εκφραστούν και εκλογικά και να αποτελέσουν ένα εφαλτήριο αγώνα για να κερδίσει η Ριζοσπαστική Αριστερά τις καρδιές και τη συνείδηση των νέων και του Λαού.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης η νεολαία του ΣΥΝ πραγματοποίησε γιορτή στη παραλία της Αγίας Άννας με μουσική, χορούς και γλέντι κλείνοντας με το πιο καλό τρόπο το 11ο εναλλακτικό camping


Γραφείο Τύπου