Σελίδες

3/8/11

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαλκίδα 3/8/11

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΙΝΤΕΡΚΕΜ Α.Ε. που υπερασπίζονται το δικαίωμα της εργασίας τους στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που περνά η κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι με την ενότητά τους , την αποφασιστικότητά τους και τον αγώνα τους προσπαθούν να βάλουν φραγμό στα σχέδια της επιχείρησης ακόμη και για την συρρίκνωσή της.

Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της με την ενδοτική πολιτική τους , εφαρμόζοντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ , με τη πολιτική του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος οδηγούν στην μείωση της οικονομικής δραστηριότητας και στην αύξηση των απολύσεων και της ανεργίας, δίνοντας περισσότερα (και) νομικά όπλα στους μεγαλοεργοδότες για να κερδίζουν συνεχώς περισσότερα εις βάρος των εργαζομένων απειλώντας τους με την ανεργία.

Οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί που στήνονται με τη βοήθεια των κατασταλτικών μηχανισμών δεν είναι ικανοί να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν της απεργία τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων μέχρι την οριστική νίκη του αγώνα τους για ανάκληση των απολύσεων.

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε τις μεγάλες ευθύνες που φέρουν οι τοπικοί θεσμοί (Περιφερειακή αυτοδιοίκηση, Δήμος, επιμελητήρια, ΕΚΕ κλπ) ώστε να μην αφήσουν να γίνει η περιοχή μας , μία περιφέρεια από αυτές που θα ισχύει

«ειδικό καθεστώς» με δικό τους εργατικό δίκαιο, ιδιαίτερο φορολογικό σύστημα, καθώς και ειδικό τρόπο σχεδιασμού των επιχειρήσεων, όπως ζητούν οι γερμανοί «επενδυτές» ,σχετική ερώτηση προς το Ευρωκοινοβούλιο κατέθεσε στις 27/7/2011 ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.