Σελίδες

24/5/11

Οι καταργήσεις μονάδων υγείας ...βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Νομαρχιακή επιτροπή Εύβοιας Συνασπισμού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με τις ανακοινώσεις των συμβούλων του Υπουργού Υγείας περί συγχωνεύσεων ή κατάργηση νοσοκομείων, όσον αφορά στον νομό μας έχουμε να παρατηρήσουμε.

Η λογιστική αντιμετώπιση των ζητημάτων της υγείας είναι κοινωνικά απαράδεκτη αλλά και αντιπαραγωγική, έτσι η κατάργηση του νοσοκομείου της Καρύστου είναι πρόκληση αφού αφήνει όλη την Νότιο Εύβοια χωρίς δευτεροβάθμια υγειονομική κάλυψη, όταν είναι γνωστή η προβληματική οδική σύνδεση της περιοχής με την Χαλκίδα και το νομαρχιακό νοσοκομείο. Τα ίδια ισχύουν και για το νοσοκομείο της Κύμης ενώ επιπροσθέτως έχουμε να παρατηρήσουμε ότι το νοσοκομείο Κύμης καλύπτει και την Σκύρο, διαθέτει μονάδα τεχνητού νεφρού και επί σειρά ετών συζητείται η αναβάθμισή του αφού είναι αφιερωμένο στον Γ Παπανικολάου και όχι η κατάργησή του, όπως οι φωστήρες του υπουργείου υγείας προτίθενται να πράξουν.

Όσον αφορά την ενοποίηση των νοσοκομείων Κύμης, Καρύστου, Θήβας Λειβαδιάς και Χαλκίδας σε ενιαία οντότητα, παρατηρούμε με έκπληξη ότι η συγκεκριμένη συνένωση δεν αναφέρεται από μεριάς υπουργείου στην ενίσχυση της στελέχωσης του νοσοκομείου Χαλκίδας, που θα είναι σύμφωνα με τα λεγόμενά τους το νοσοκομείο αναφοράς, και αφού είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , αλλά και μία σειρά ειδικοτήτων που θα το έκαναν νοσοκομείο αναφοράς. Το ίδιο συμβαίνει και με την εξαγγελία περί τραυματιολογικού κέντρου για το νοσοκομείο Θηβών το οποίο δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά και ειδικότητες όπως η Θωρακοχειρουργική, Νευροχειρουργική κλπ, απαραίτητες για την αντιμετώπιση πολυτραυματία.

Δηλώνουμε ότι κάθε τέτοια μεθόδευση θα μας βρεί αντιμέτωπους και καλούμε τον λαό της Εύβοιας και της Βοιωτίας σε αγωνιστική εγρήγορση για την υπεράσπιση του δικαιώματός του για δωρεάν υψηλού επιπέδου δημόσια υγεία।

Επιτροπή Υγείας Ν.Επ.Ευβοιας Συνασπισμού της Αριστεράς