Σελίδες

20/10/10

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Ε.Π.Ε.



ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Ε.Π.Ε.
Κενές αποδεικνύονται οι επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις των υπουργών και υφυπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Σ.Ε.Π.Ε.
Τον Ιούλιο ήρθε ο τότε υπουργός και ενημέρωσε με καθυστέρηση 9-10 μηνών την αρμόδια επιτροπή της Βουλής περί των προθέσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την επανασύσταση-αναγέννηση του Σ.Ε.Π.Ε. Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε και ακόμη περιμένουμε!
Η κατάσταση στην αγορά εργασίας, με την θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση και την δεξιά αντιπολίτευση όλων των αποχρώσεων, όλων των επιταγών του Μνημονίου για πλήρη ασυδοσία του κεφαλαίου και της εργοδοσίας γενικότερα, επιδεινώνεται καθημερινά σε βάρος των εργαζομένων.
Στις 28 Ιουλίου στην συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μιχάλης Κριτσωτάκης δήλωνε απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο, για το ότι η κυβέρνηση καθυστερεί με την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου για το Σ.Ε.Π.Ε.: «…δεν θέλετε να έχετε ελεγκτικούς μηχανισμούς και ασφαλιστικές δικλείδες και νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος που δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα που δεν το θέλουνε…».
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παρά τις νέες διαβεβαιώσεις δεν έχει μέχρι σήμερα καταθέσει το νομοσχέδιο!
Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποιοι λόγοι ή ποια συμφέροντα δεν ‘‘επιτρέπουν’’ την προώθηση στην Βουλή του νομοσχεδίου για το Σ.Ε.Π.Ε.;
Θα δίνει λύσεις, αν και όταν κατατεθεί, το ν/σ στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σ.Ε.Π.Ε. μετά τις ‘‘εγκληματικές’’ παρεμβάσεις σας στην αγορά εργασίας ;
Περιμένουμε κάποια απάντηση.

20.10.2010
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ