Σελίδες

1/12/09

Απο την ΑΥΓΗ : Ξεχάσανε να ζητήσουμε αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές του Αυγούστου

Ξεχάσανε να ζητήσουμε αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές του Αυγούστου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 01/12/2009


Παρ' ότι η Ελλάδα εδικαιούτο να ζητήσει αποζημίωση για τις πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια, δεν κατέθεσε αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχασε την προθεσμία! Αυτό αποκαλύπτει με νέα ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής, ρωτώντας την αν γνωρίζει την αιτία μη κατάθεσης σχετικού αιτήματος και αν είχε διαβουλευθεί σχετικά με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται αφού η διορία έληγε στο τέλος Οκτωβρίου και δεν υπήρξε καμία εξέλιξη παρ' ότι ο ίδιος είχε καταθέσει κι άλλη ερώτηση ήδη από τα τέλη Αυγούστου, όπου είχε αποκαλυφθεί στην απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου, κ. Σαμέκι, πως έως την 1η Οκτωβρίου η Ελλάδα δεν είχε καταθέσει αίτημα. Το σχετικό δελτίο Τύπου δε το είχε αποστείλει στις 13 Οκτωβρίου στην υπουργό Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, ενώ το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ήδη υιοθετήσει ψήφισμα στις 8 Αυγούστου για τις πυρκαγιές, με το οποίο ζητούσε την άμεση ενεργοποίηση του ταμείου Αλληλεγγύης.

“Τη στιγμή που παγώνουν τους μισθούς και αυξάνουν τους φόρους για ταμειακούς και μόνο λόγους, χρειάζεται να βρεθεί ένας υπεύθυνος από την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν ζητήθηκαν αποζημιώσεις” σχολίασε ο Ν. Χουντής συμπληρώνοντας πως “στο κλίμα ασυνεννοησίας, στην έλλειψη συντονισμού, στις διαφωνίες και στα ερωτήματα για το τι θέλει να πράξει η κυβέρνηση, προστίθεται άλλο ένα”.