Σελίδες

7/5/07

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΑΖ ΑΣΤΕΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Επιστολή ΣΥΝ για τα «Αστέρια» (7/5/07)

Τις θέσεις της για την αξιοποίηση της πλαζ «Αστέρια» κάνει γνωστές η Δημοτική Ομάδα Χαλκίδας του ΣΥΝ με επιστολή που απέστειλε προς τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη μετά και την απόφαση που ελήφθη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, προτείνονται τα εξής:«Σχετικά με την ανάπλαση.
Να τηρηθεί η αρχή της ήπιας παρέμβασης.Χαμηλά κτίρια μη υπερβαίνοντα το ύψος της λεωφόρου.Κατασκευή προσπελάσεων για ΑΜΕΑ.
Πρόβλεψη χώρων στάθμευσης.
Κατάλληλη διάνοιξη του στενού πεζοδρομίου άνωθεν.Μορφοποίηση της εισόδου.
Λειτουργικός χώρος πλαζ με αναψυκτηριο-10 καμπινες-4 W.C
Αξιοποίηση των υφισταμένων αθλητικών χώρων.Νέα διάστρωση και εμπλουτισμός της άμμου.
Μικρή παιδική χαρά.Επένδυση του μπετόν με πέτρα.Επένδυση του χώρου λουόμενων με ξύλο ειδικής κατασκευής .αδιάβροχο σε πλάτος 2 μέτρων. Επί της παραλίας δίπλα στη θάλασσα. Στην πλαζ υπάρχουν ομπρέλες και καθίσματα θαλάσσης.
Αξιοποίηση του πεζοδρομίου άνωθεν των»αστεριών» ως μπαλκόνι θέας προς το Δημαρχείο.
Ανακατασκευή της υπάρχουσας ξύλινης προβλήταςΑξιοποίηση και διατήρηση του χώρου «μπανιέρας» για χρήση από μικρά παιδιά.
Κατάλληλοι χώροι Ντους.Πρόβλεψη κατασκευής κτιρίου ως χώρου( πολιτιστικών πρωτοβουλιών της νεολαίας.)Ο χώρος του αναψυκτηρίου λειτουργεί υπό τη μορφή Δημοτικού καφενείου με χαμηλές τιμές και τα άτομα του Δήμου που το διαχειρίζονται είναι οι ίδιοι που παρέχουν το σέρβις υποδομής και ασφάλειας της πλαζ.
Όλα τα ανωτέρω έργα θα μελετηθούν και υλοποιηθούν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Με συμβολή και του τοπικού Τ.Ε.Ε. Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στην επιμελημένη και ωραία εμφάνιση της πλαζ,διοτι δεν πρόκειται μεν περί «κοσμικής» αλλά Δημοτικής που η ανάγκη και απαίτηση για το επιμελημένο και ωραίο καθίσταται μεγαλύτερη όταν μάλιστα αποτελεί σημαντικό χώρο τουριστικής υποδομής και χώρο αναψυχής των πολιτών. Σχετικα με την αξιοποίηση. Δοθέντος ότι η λειτουργία της πλαζ για θαλάσσια μπάνια εμφανίζει δραστηριότητα για 5 το πολύ μήνες οφείλουμε να εγκαταστήσουμε στο χώρο και μια άλλη δραστηριότητα με δυνατότητα λειτουργίας σε ετήσια βάση κι αυτό για να μην υπάρξει εγκατάλειψη και απαξίωση της περιοχής και των έργων. Προτείνουν:Την ύπαρξη και λειτουργία χώρου «Πολιτιστικών αναζητήσεων και πρωτοβουλιών της νεολαίας της Χαλκίδας» υπό τη μορφή 1 μιας αίθουσας κι ενός αμφιθεάτρου.Σε αυτό το χώρο η νεολαία της Χαλκίδας από 12 έως 30 ετών θα βρίσκει διεξόδους(Χώρος συγκέντρωσης –συνομιλίας-επαφής και πολιτιστικών αναζητήσεων και πρωτοβουλιών)Στην αίθουσα είναι δυνατόν να υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια-πινγκ πονγκ-Ιντερνετ.Στο αμφιθέατρο(Γυάλινου θόλου)μορφολογικά παρόμοιου με του Δημαρχείου η της παλιάς Παλίρροιας) Θα δίνονται διαλέξεις από επιστημονες-καλλιτεχνες-συζητησεις νεολαιίστικου ενδιαφεροντος-προβολες-παρουσιασεις θεατρικών έργων…Ο χώρος θα τελεί υπό την εποπτεία υπηρεσιών νεολαίας του Δήμου.Θα χορηγείται δε κατά περίπτωση σε καλλιτέχνες για εκθέσεις και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου για εκδηλώσεις τους. Για όλη την ως άνω προσπάθεια και δράση η Δημοτική κίνηση του Συνασπισμού ΧαλκίδαςΜπορεί να βοηθήσει με εθελοντική πρόσφορα όπου χρειαστεί.»