Σελίδες

7/2/11

ΑΝΑΓΚΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Β. ΕΥΒΟΙΑ

Ενα απο τα πολλα προβληματα που αντιμετωπιζει η Β .Ευβοια ειναι η απουσια συγχρονων σφαγειωνγ για την εξυπηρετηση των κτηνοτροφων και των κρεοπωλων αλλα και για την προστασια της υγειας των καταναλωτων.
Οι κρεοπωλες ειναι αναγκασμενοι να πηγαινουν στις γειτονικες περιοχες οπου λειτουργουν σφαγεια [ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΠΙΣΣΩΝΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑ] για να εξυπηρετηθουν και για να ελεχθουν τα ζωα απο τους κτηνιατρους για να διαπιστωθει οτι ειναι καταληλα προς καταναλωση.
Περαν της ταλαιπωριας που υφισταινται λογω τησ μεγαλης χιλιομετρικης αποστασης απο τα προαναφερθεντα σφαγεια αυξανει το λειτουργικο κοστος με αποτελεσμα αυτο να περναει στον καταναλωτη.
Ως συνεπεια των παραπανω ειναι οι κρεοπωλες να αγοραζουν απο τα ψυγεια των χονδρεμπορων [μια τακτικη που ζημιωνει τους κτηνοτροφους της περιοχης μας] η νασφαζουν τα ζωα εκτος σφαγειων με κινδυνο για την δημοσια υγεια.
Ειναι λοιπον αναγκαια η ιδρυση συγχρονων σφαγειων.
Οι δυο δημοι της περιοχης μας ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ και ΛΙΜΝΗΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΑΓ ΑΝΝΑΣ πρεπει να συνεργασθουν αξιοποιωντας τους κοινοτικους πορους και τον αναπτυξιακο νομο ιδρυοντας συγχρονα σφαγεια.
Ειναι καιρος πλεον η αυτοδιοικηση να λειτουργησει ως μοχλος αναπτυξης του τοπου και οχι να λειτουργει ως μηχανισμος εισπραξης φορων και προστιμων και εξυπηρετησης της εκλογικης πελατειας διοριζοντας [τα δικα μας παιδια] .
Κωστας Χρονοπουλος μελος της ΠΚ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ τουΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ