Σελίδες

15/7/09

Μια ανοικτή πρόσκληση σε κάθε Άνθρωπο

Μια ανοικτή πρόσκληση σε κάθε Άνθρωπο



Με αφορμή την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει από τη Παρασκευή 10 Ιουλίου ο προφυλακισμένος για πάνω από 6 1/2 μήνες Θοδωρής Ηλιόπουλος από τα γεγονότα του περσινού Δεκέμβρη, ένας νέος άνθρωπος που ζει στη πόλη μας για πάνω από δέκα χρόνια, κατηγορούμενος για πράγματα που δεν έκανε - όπως καταθέτει ο ίδιος στο γράμμα του από τις φυλακές Κορυδαλλού. Καταφεύγει α'αυτό το έσχατο μέσο - την απεργία πείνας - γιατί όπως λέει ο ίδιος, "...είναι το μόνο μέσο που μου έμεινε σαν κρατούμενος για να φωνάξω την αλήθεια και να καταγγείλω την τεράστια αδικία..."

Και ενώ περίμεναν όλοι με το κλείσιμο του εξαμήνου να αποφυλακισθεί, όπως έγινε με όλες τις άλλες ανάλογες περιπτώσεις, χωρίς να υπάρχει καμιά σοβαρή βάσιμη κατηγορία, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής του.

Απελπισμένος και αισθανόμενος ότι δεν έχει άλλο μέσο άμυνας, ξεκίνησε την απεργία πείνας.

Ανεξάρτητα τι πιστεύει ο καθένας μας για τα γεγονότα του Δεκέμβρη.

Ανεξάρτητα από την πολιτική ή ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός μας ή της καθεμιάς μας.

Μπροστά μας έχουμε έναν νέο άνθρωπο, που αρνείται κάθε κατηγορία, που πολλοί από μας τον έχουν γνωρίσει από κοντά, που κινδυνεύει πλέον η ζωή του ανά πάσα στιγμή.

Ένα νέο άνθρωπο που δεν διεκδικεί τίποτα περισσότερο από την ελευθερία του, σύμφωνα με το νόμο, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του στη δικαιοσύνη, μέσα από μια δίκαιη δίκη.



Δεν μπορεί κανείς μας να μείνει αδιάφορος. Κανείς άνθρωπος.

Γιαυτό την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας θα βρεθούμε για να συμπαρασταθούμε στο Θοδωρή, ώστε η επανεξέταση της αίτησης αποφυλάκισης του να έχει αίσιο τέλος και να σταματήσει την απεργία πείνας.




--
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
energoipolitesevias@gmail.com
http://energoipolitesevias.blogspot.com